Directe betaling

Ontdek de markt van Pénestin en zijn lokale producten

Presentatie van de markt in Pénestin

Op slechts 5 minuten van de camping

Ontdek de markten in de regio rond Penestin: verse groenten en fruit, zeevruchten en lokale producten, veel kleding, sieraden en cosmetica.

De markt is het hele jaar door op zondagochtend geopend en bevindt zich naast de kerk. In de zomer, in juli en augustus, kun je de markt ook vinden in het centrum van het dorp op woensdag- en zondagochtend.

Geschiedenis en betekenis

De wekelijkse markt in Penestin in Bretagne is cruciaal voor de lokale economie en het sociale leven van de regio. Het stelt lokale producenten in staat om hun producten te verkopen, houdt culinaire en ambachtelijke tradities in stand en trekt toeristen.

Wekelijkse markten hebben een lange geschiedenis in Frankrijk, die teruggaat tot de Middeleeuwen, en de markt in Penestin is waarschijnlijk geëvolueerd om zich aan te passen aan economische, sociale en culturele veranderingen, terwijl het een vitale rol blijft spelen in de regio.

Praktische informatie

De markt in Pénestin vindt het hele jaar door plaats op zondagochtend van 8 tot 13 uur naast de kerk. In juli en augustus vindt de markt plaats op woensdag- en zondagochtend in het centrum van het dorp.

 Te voet: Het is ongeveer 25 minuten lopen (1,8 km) en je kunt het beveiligde fietspad vanaf de camping gebruiken om te voet of met de fiets naar de markt te gaan.

 Met de auto: Het is slechts 5 minuten rijden naar de markt (2,3 km).

 Met de fiets: Met de fiets ben je in 7 minuten op het fietspad bij de ingang van de camping.

Adviezen en ervaringsverslagen

Ze zegt: "Het is heerlijk om op de markt te zijn. Ik kom graag naar Pénestin. Ik hou van mijn klanten." Tony, de worstverkoper naast haar, vult aan: "En het is populair."

Naast de mosselkwekers komt ook Patricia, de snoepverkoopster, al tweeënveertig jaar en is een van de trouwste onder de getrouwen. "Tegenwoordig is de markt veel beter georganiseerd. Er is meer ruimte voor de klanten. Het is een leuke inspanning voor iedereen".

Françoise, een Penestine, beëindigt haar rondgang door de gangpaden met een mand in de hand: "Het is gezellig en erg leuk. Ik hou van de gezelligheid van de mensen die zeggen: Goedemiddag, mevrouw, hoe gaat het vandaag met u?". Thomas uit Saint-Herblain is al even enthousiast: "Deze markt is levendig. Er komen veel mensen op af."
Burgemeester Pascal Puisay, die we bij de kerk tegenkwamen, kijkt om zich heen. Alles lijkt in orde. "15 augustus is de grootste markt van het jaar," zegt hij.

NIEUW: Kiez uw platz, selectioneer de optie als u reserveert