Directe betaling

Ontdek Loire-Atlantique

Guérande en zijn kwelders

Guérande is een middeleeuwse stad, omgeven door 1,4 km stadswallen, met een internationale reputatie voor de kwaliteit van zijn zout, en verbergt nog meer schatten...

Met het label Stad van Kunst en Geschiedenis kunt u hoogte winnen door een bezoek te brengen aan de stadswallen, een duik te nemen in de Middeleeuwen tijdens middeleeuwse feesten of te wandelen door de geplaveide straten, langs de vele vakwerkhuizen en winkels met de smaak van weleer.

25 minuten rijden / 20 km

Het Regionaal Natuurpark van Brière

Wat is een betere manier om de moerassen van de Brière te ontdekken dan een ritje per schuit in de moerassen van de Brière, gevolgd door een rit met een paardenkoets!

Mis het rieten huisjesdorpje Kerhinet niet of een bezoek aan de klokkentoren van Saint-Lyphard. Nadat u de kerkklokken heeft gepasseerd, geniet u van een 360° panoramisch uitzicht op de Brière, Saint-Nazaire en Guérande!

25 minuten rijden / 20 km

La Baule : zijn baai en zijn villa’s

La Baule is geklasseerd als een van de mooiste baaien ter wereld en verwelkomt u met verfijning.

Neem een luxe en ontspannende pauze in een van de thalassotherapiecentra, speel een spelletje sport op de Barrière International Golf Course of ga voor een (begeleide) Segway rit in het bos of op de dijk.

Profiteer van de vele restaurants langs het strand en geniet van deze baai met uw voeten in het fijne zand. Mis het nachtleven niet: sfeervolle bar, bioscopen, casino’s, enz.

30 minuten rijden / 25 km

Saint-Nazaire, stadshaven

Duizend poorten! Op weg naar Saint-Nazaire treedt u in de voetsporen van Kuifje op zoek naar professor Tournesol en ontdekt u deze stad die twee keer in een eeuw is gebouwd.

Kom het mysterie van de onderzeeërs ontrafelen door een bezoek te brengen aan de Swordfish, de geheimen van de scheepsbouw op de scheepswerven en ga aan boord van de Escal’ Atlantique een cruise maken.

Saint-Nazaire is ook 90 jaar passie voor de luchtvaart met Airbus die u ook kunt bezoeken.

40mn rijden / 40km

De prestigieuze stad Nantes

Modern en rijk aan erfgoed, Nantes zal u weten te verleiden!
Op het programma: grote lanen en herenhuizen van de 17e en 18e, middeleeuws kasteel en gotische kathedraal of theater, prachtige pleinen, en vele andere!

Mis een van de beroemdste attracties in Nantes niet. Een omweg op het eiland is een must om de majestueuze olifant, een 12 meter hoge machine, te ontdekken!

1 uur rijden / 80 km

NIEUW: Kiez uw platz, selectioneer de optie als u reserveert

Photos


Dans les remparts de Guérande Les marais salants de Guérande Découverte de la côte Atlantique à La Baule Chaumière brieronne Barques sur la Loire A découvrir en Loire Atlantique Les activités des alentours, l'éléphant de Nantes Nantes bord de Loire remparts de Guérande