Directe betaling

Bewonder de wonderen van het Regionaal Park van Brière!

Het Regionaal Park van Brière

Het Regionaal Natuurpark van Brière is een natuurreservaat in de regio Loire-Atlantique in Frankrijk, gekenmerkt door zijn moerassen, kanalen en biodiversiteit. Het is het op een na grootste moerasgebied van Frankrijk en het meest biodiverse in de regio Pays de la Loire.

Het reservaat herbergt een verscheidenheid aan dier- en plantensoorten en wordt door de lokale bevolking gebruikt voor de rietteelt, een belangrijke lokale traditie. De bezoeker kan de natuur en traditionele menselijke activiteiten ontdekken via boottochten of te voet en typische dorpjes bezoeken waar lokale ambachten worden tentoongesteld.

te voltooien activiteiten

Het Regionaal Natuurpark van Brière biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor bezoekers die deze prachtige regio willen ontdekken:

 Boot- of binnenvaarttochten: verken de kanalen en moerassen aan boord van een traditionele boot, bestuurd door een lokale gids. Dit is een van de beste manieren om de natuurlijke schoonheid van het park te bewonderen en de flora en fauna te ontdekken.

 Wandelen of fietsen: Volg de gemarkeerde paden te voet of met de fiets en ontdek de gevarieerde landschappen van het park, de typische dorpjes, de bruggen over de grachten en de ongerepte natuurgebieden.

 Observeer de flora en fauna: profiteer van de talrijke observatiepunten in het park om de vogels, amfibieën en andere diersoorten te bewonderen die in dit moerasland leven.

 Rondleidingen en informatiecentra: de informatiecentra van het park bieden interactieve tentoonstellingen en rondleidingen om het ecosysteem van de Brière Moerassen, zijn geschiedenis en zijn belang beter te begrijpen.

 Ontdek traditionele dorpen: Bezoek de charmante Brière-dorpen om de lokale architectuur, ambachtelijke tradities (bijvoorbeeld rietweven) en cultuur van deze regio te ontdekken.

 Culturele activiteiten: neem deel aan de culturele evenementen, festivals en traditionele evenementen die regelmatig plaatsvinden in het park, met lokale ambachten, muziek en gastronomie.

 Probeer te vissen: in bepaalde delen van het park hebben sportvissers de mogelijkheid om deze activiteit te beoefenen in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving.

Praktische informatie

Met de auto: De ingang van het park ligt op 20 minuten van de camping.

Met de fiets: Als u zin ​​heeft, kunt u een lange rit maken vanaf de camping naar het park, deze duurt ongeveer 1 uur.

Meningen en getuigenissen van bezoekers

“Mooi bootfestival versierd met natuurlijke bloemen. Ondanks de drukte was de organisatie van de horeca prima en vooral de rustige rit op een elektrische boot met commentaar van een moerasliefhebber. Een uitstekende dag” Augustus 2023

“We ontdekten bij toeval de moerassen van Brière en maakten een boottocht. Ik raad het aan als eerste in de ochtend. Super stil en vredig met de zon. De gids legt alles uit over de geschiedenis, flora en fauna. Een prettige tijd.”
Vergeet niet de reisleider te belonen aan het einde van de rondreis in juli 2023

“Een rustige plek waar je voor een zeer redelijke prijs (18 euro voor 2 personen) een boot kunt huren en voor een lange tijd kunt verdwalen in de moerassen. We brachten er 4 uur door, picknickten in de boot en ontmoetten reigers, zilverreigers, lepelaars en nutria. Heel leuk!” September 2023

NIEUW: Kiez uw platz, selectioneer de optie als u reserveert