Directe betaling

Ontdek Morbihan in het zuiden van Bretagne

La Roche-Bernard en het estuarium van de Vilaine

Op slechts 10 minuten van Pénestin is La Roche Bernard een ontmoetingsplaats voor de zee- en riviervaart in het hart van de Vilaine. De haven biedt plaats aan meer dan 500 boten.

De stad werd gesticht door de Vikingen rond 919: de geschiedenis van de stad is te lezen in de oude wijk, aan de haven, in het kasteel... Er zijn zoveel schatten te ontdekken!

Kom en duik in de geschiedenis en ga terug in de tijd naar de tijd van de baronnen en de zeemacht!

Het handwerkdorp Rochefort-en-Terre

Ontdek dit niet te missen dorp in Zuid-Bretagne, een prachtige Kleine Stad van Karakter, verkozen tot het favoriete dorp van de Fransen in 2016.

Van het kasteel tot de oude stenen huizen, dit dorp zal u bekoren met zijn vele ateliers van ambachtslieden, maar ook met zijn delicatessen...

Op 35mn van de weg / 40 km

Parc Animalier de Branféré

Découvrez l’harmonie et la quiétude d’un lieu hors du commun à cent lieux du concept zoologique traditionnel.

Avec ses points d’eau reliés par des cascades, ses vastes prairies, ses îles et ses sous-bois, le parc offre sur 40 hectares un vaste espace de liberté aux multiples espèces animales qui y vivent : girafe du Niger, maki catta, grue du Paradis, tamarin, loup à crinière, panda roux, ara hyacinthe ...

Un parcabout pour s’amuser, se détendre et découvrir de nouvelles sensations : Observez les animaux en totale liberté et en toute sécurité à plusieurs mètres de hauteur parmi les arbres de Branféré. L’aventure à portée de tous.
Spectacle d’oiseaux et nombreuses animations d’avril à fin septembre. Restauration sur place.
Branféré, un espace de rencontre exceptionnel entre l’homme et l’animal, un lieu d’émerveillement et de découverte dédié au respect de la nature.

Ouvert de février à novembre

Billetterie à tarif préférentiel à la réception du camping.
A 25mn de route / 25 km

Vannes et le Golfe du Morbihan

Vannes, een stad van kunst en geschiedenis, heeft een prestigieus verleden dat teruggaat tot 2000 jaar met zijn kathedraal, het Musée de la Cohue, zijn stadswallen en de oude washuizen. Je kunt er met geluk naartoe lopen! De parken, het Oceanic en Tropical Aquarium kleuren uw verblijf met exotisme.

Vannes is een cultureel mekka, met een concentratie van tentoonstellingen, concerten, festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Vannes is versierd met duizend kleuren en biedt iedereen een moment van ontspanning!

Ontdek de Golf van Morbihan

Gelegen aan de Armoricaanse Atlantische kust, de Golf van Morbihan, "kleine zee" in Bretagne, gaf zijn naam aan het departement.
Deze kleine binnenzee, afgesloten door het schiereiland Rhuys, beslaat zo’n 100 km². Een smalle doorgang, waar de stromingen hevig zijn, maakt communicatie met de oceaan mogelijk.

Volgens de legende is er één eiland per dag van het jaar, maar worden er slechts een dertigtal bewoond. Het milde, zonnige klimaat en de schoonheid van de ruige kustlijn maken de Golf van Morbihan tot een gerenommeerde toeristische bestemming.

Carnac en zijn uitlijning

De 6000 jaar oude, megalithische site van Carnac is een hoge plaats in de Europese prehistorie.

Deze zo’n 3000 menhirs zijn verdeeld over 40 hectare en 4 kilometer lang volgens een architectonische indeling. Heel Carnac is een van de eerste monumentale steenarchitecturen in Europa.

De sites zijn in de winter geopend voor het publiek van 1 oktober tot 31 maart en in de zomer toegankelijk in de vorm van exclusieve rondleidingen.

NIEUW: Kiez uw platz, selectioneer de optie als u reserveert