Directe betaling

Ontdek Morbihan in het zuiden van Bretagne

La Roche-Bernard en het estuarium van de Vilaine

Op slechts 10 minuten van Pénestin is La Roche Bernard een ontmoetingsplaats voor de zee- en riviervaart in het hart van de Vilaine. De haven biedt plaats aan meer dan 500 boten.

De stad werd gesticht door de Vikingen rond 919: de geschiedenis van de stad is te lezen in de oude wijk, aan de haven, in het kasteel... Er zijn zoveel schatten te ontdekken!

Kom en duik in de geschiedenis en ga terug in de tijd naar de tijd van de baronnen en de zeemacht!

Het handwerkdorp Rochefort-en-Terre

Ontdek dit niet te missen dorp in Zuid-Bretagne, een prachtige Kleine Stad van Karakter, verkozen tot het favoriete dorp van de Fransen in 2016.

Van het kasteel tot de oude stenen huizen, dit dorp zal u bekoren met zijn vele ateliers van ambachtslieden, maar ook met zijn delicatessen...

Op 35mn van de weg / 40 km

Dierenpark Branféré

Ontdek de harmonie en rust van een buitengewone plek, honderd mijl verwijderd van het traditionele zoölogische concept.

Met zijn waterpoelen die verbonden zijn door watervallen, uitgestrekte weiden, eilanden en kreupelhout, biedt het park van 40 hectare een enorme ruimte van vrijheid aan de vele diersoorten die er leven: Niger giraffe, maki catta, Paradijskraanvogel, tamarinde, manenwolf, rode panda, hyacint ara, enz.

Een parkabout om plezier te maken, te ontspannen en nieuwe sensaties te ontdekken: observeer de dieren in alle vrijheid en veiligheid op enkele meters hoogte in de bomen van Branféré. Avontuur voor iedereen.
Vogelshow en talrijke activiteiten van april tot eind september. Catering ter plaatse.
Branféré, een uitzonderlijke ontmoetingsplaats voor mens en dier, een plaats van verwondering en ontdekking gewijd aan respect voor de natuur.

Geopend van februari tot november

Tickets met korting verkrijgbaar bij de receptie van de camping.
25 minuten rijden / 25 km

Vannes en de Golf van Morbihan

Vannes, een stad van kunst en geschiedenis, heeft een prestigieus verleden dat teruggaat tot 2000 jaar met zijn kathedraal, het Musée de la Cohue, zijn stadswallen en de oude washuizen. Je kunt er met geluk naartoe lopen! De parken, het Oceanic en Tropical Aquarium kleuren uw verblijf met exotisme.

Vannes is een cultureel mekka, met een concentratie van tentoonstellingen, concerten, festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Vannes is versierd met duizend kleuren en biedt iedereen een moment van ontspanning!

45 minuten rijden / 50 km

Gelegen aan de Armoricaanse Atlantische kust, de Golf van Morbihan, "kleine zee" in Bretagne, gaf zijn naam aan het departement.
Deze kleine binnenzee, afgesloten door het schiereiland Rhuys, beslaat zo’n 100 km². Een smalle doorgang, waar de stromingen hevig zijn, maakt communicatie met de oceaan mogelijk.

Volgens de legende is er één eiland per dag van het jaar, maar worden er slechts een dertigtal bewoond. Het milde, zonnige klimaat en de schoonheid van de ruige kustlijn maken de Golf van Morbihan tot een gerenommeerde toeristische bestemming.

Carnac en zijn uitlijning

De 6000 jaar oude, megalithische site van Carnac is een hoge plaats in de Europese prehistorie.

Deze zo’n 3000 menhirs zijn verdeeld over 40 hectare en 4 kilometer lang volgens een architectonische indeling. Heel Carnac is een van de eerste monumentale steenarchitecturen in Europa.

De sites zijn in de winter geopend voor het publiek van 1 oktober tot 31 maart en in de zomer toegankelijk in de vorm van exclusieve rondleidingen.

Ongeveer 1 uur rijden / 80 km

NIEUW: Kiez uw platz, selectioneer de optie als u reserveert