Domaine d'Inly

Pénestin - Bretagne - Morbihan

Camping Village Camp Aqua Plein Air

Opening van de camping gepland voor 5 april 2024

Pénestin

Pénestin en de omgeving
Strand van Poudrantais - Zeilschool
Op 3 km van de camping
Strand van la Mine d’Or
Op 1,7 km van de camping
Boot in de haven van Tréhiguier
Op 3 km van de camping

Keuze genoeg, maar liefst 25 km kustlijn bij Pénestin, dus naargelang je humeur kun je gaan zwemmen, schelpenrapen, kitesurfen, surfen, of van alles te weten komen over de Tweede Wereldoorlog ! Je kan te voet of met een paraglider het strand van la Mine d’Or verkennen, op nog geen 2 km van de camping, beroemd beschermd natuurgebied, uniek in Europa, kliffen met buitengewone kleuren van geel tot rode okerachtige kleuren.
Breng een bezoekje aan de haven van Tréhiguier die gespecialiseerd is in mosselen, hier vind je ook het Mosselhuis (Maison de la Myticulture) in een voormalige vuurtoren. Ontdek bij laag water de moules sur bouchots (op verticale palen gekweekte mosselen), in hun natuurlijke omgeving bij de Pointe du Bile (landtong).
Ga ook Pénestin eens ontdekken, onder leiding van een gids of op eigen gelegenheid.

Meer informatie op de site van het VVV van Pénestin. (Office de Tourisme).

Erfgoed ontdekken

Ontdek het lokale erfgoed
In de MORBIHAN
De monding van de Vilaine en het oude stadje La ROCHE BERNARD: de jachthaven van La Roche Bernard met zo’n 500 ligplaatsen is het trefpunt voor pleziervaartuigen midden op de Vilaine. Het stadje is rond 919 gesticht door Vikingen die vanaf de monding de Vilaine opvoeren. Het oude stadsdeel, de haven en het kasteel herinneren nog aan het verleden... Al wandelend door de schilderachtige straatjes en steegjes zult u volop bezienswaardigheden ontdekken. Duik in de geschiedenis en ga terug naar de tijd van baronnen en historische zeeschepen!
ROCHEFORT EN TERRE: om dit Zuid-Bretonse, prachtige, authentieke stadje kan je niet heen, kasteel, stenen huizen, vakwerkhuizen, kunstnijverheid. Ga het ontdekken.

VANNES: Vannes heeft als grote voordeel de jachthaven in hartje stad. Ideaal vertrekpunt voor trips naar de Golf du Morbihan, met zijn zachte klimaat en prachtig licht. Vannes is een gerenommeerde stad van meer dan 2000 jaar oud, een stad vol kunst en cultuur, met zijn kathedraal, het Cohue-museum, vestingmuren en oude wasplaatsen. Het is hier heerlijk vertoeven, wandelingen, parken en het Oceaan- en Tropisch Aquarium zorgen voor het echte vakantiegevoel. Culturele allure, velerlei exposities, concerten, festivals en entertainment het hele jaar door, het kleurrijke Vannes biedt ontspanning voor iedereen!

GOLFE DU MORBIHAN: De Golf du Morbihan, « Kleine zee » in het Bretons, ligt aan de Atlantische kust in het departement dat zijn naam draagt. Het is inderdaad een kleine binnenzee, afgesloten door het schiereiland van Rhuys met een oppervlak van zo’n 100 km². Een smalle passage met sterke stroming vormt de doorgang naar de oceaan. Volgens de legende liggen hier net zoveel eilanden en eilandjes als er dagen in het jaar zijn. Slechts een dertigtal is bewoond. Het zachte klimaat, de vele zonne-uren en de prachtige, ruige kust maken de Golf du Morbihan tot een zeer geliefd toeristisch gebied.

MEGALIETEN VAN CARNAC : De megalithische site van Carnac is 6000 jaar oud en een belangrijke prehistorische site in Europa. Zo’n 3000 menhirs staan verspreid opgesteld over een oppervlak van 40 hectare en een lengte van 4 km. De steenrijen van Carnac vormen één van de vroegste stenen, architecturale monumenten in Europa. Open voor het publiek in de winter van 1 oktober tot 31 maart, ’s zomers alleen onder leiding van een gids. (de zgn.visites conférences)

DIERENPARK VAN BRANFERE : Ontdek de rust en harmonie die uitgaat van dit bijzondere park dat in niets lijkt op een traditionele dierentuin. Waterpartijen, watervalletjes, uitgestrekte prairies, eilanden en struikgewas, kortom 40 hectare vrije leefruimte voor de diverse dierensoorten die hier leven: Peraltagiraf, ringstaartmaki, Stanleykraanvogel, klauwaapjes, manenwolf, rode panda, de kobaltblauwe ara...
Parcabout is een landschappelijk, botanisch park èn een groen pretpark waar je je op een ontspannen manier vermaakt en nieuwe ervaringen opdoet. Voel je vrij en bekijk de dieren vanuit de lucht, op een paar meter hoogte tussen de bomen van Branféré. Veilig en natuurvriendelijk. Avontuur voor alle leeftijden!
Voorstellingen met vogels en talrijke andere activiteiten van april tot eind september. Restauratie ter plekke aanwezig.
In Branféré ontmoeten mens en dier elkaar ècht, het is een plek waar je vol verwondering, zorgeloos de natuur kunt ontdekken zonder haar geweld aan te doen.
Geopend van februari tot november – Kaartverkoop bij de receptie van de camping.

In LOIRE ATLANTIQUE
ZOUTPANNEN VAN GUERANDE EN VESTINGSTAD: Middeleeuwse stad, omringd door 1,4 km stadsmuren, een internationale uitstraling vanwege het beroemde kwaliteitszout, maar Guérande verbergt nog meer juweeltjes… Ze draagt het label ’Ville d’art et d’histoire’ (Stad van kunst en geschiedenis), u kunt omhoog, de stadsmuren bezichtigen, een duik nemen in de Middeleeuwen tijdens de middeleeuwse feesten of flaneren door de geplaveide straatjes met talrijke vakwerkhuizen en kraampjes die doen denken aan die van weleer.

NATUURGEBIED LA BRIERE: Bezoek het natuurpark in een rijtuig en/of platbodem.

SAINT-NAZAIRE : Duizend bommen en granaten! Óp naar Saint-Nazaire! Volg de sporen van Kuifje op zoek naar Professor Zonnebloem en ga op ontdekkingstocht in de stad die in één eeuw 2 keer gebouwd werd. Ontrafel het mysterie van de onderzeeërs bij een bezoekje aan de Espadon, kom erachter hoe op de scheepswerven de wereldberoemde cruiseschepen gebouwd worden of stap aan boord voor een cruise op de Escal’Atlantique. Je kan ook Airbus bezoeken. De vliegtuigen worden alweer 90 jaar met passie in Saint-Nazaire gebouwd!

LA BAIE DE LA BAULE: Zin in shoppen, in actie komen, even in de massa opgaan? La Baule ontvangt u met ’élégance’. Gun uzelf een weldadig moment van luxe en ontspanning in Thalassocentrum Thalgo, een sportieve break bij het beroemde Golf International Barrière of een (begeleid) toertje met de Segway door het bos of over de boulevard (inlichtingen bij het VVV van La Baule). Dames, u mag de Avenue de Gaulle niet missen: stap eens binnen bij Chloé, Sud Express… Hier vindt u de nieuwste mode en juwelen aan zee! Een lunch, een diner of gewoon even een glaasje drinken in één van de vele bar/restaurants van het mooiste strand van Europa (8 km kust), geniet van de baai en voel het fijne zand onder je voeten. Van traditionele, typisch Baulse en gastronomische restaurants tot allerhande ambachtelijk bereide, zilte Japanse gerechten. La Baule biedt voor elke smaak wat wils. Laat je smaakpapillen strelen! Een vleugje cocktail, een snufje VIP, een scheutje muziek en een ’ambiance de folie’. Voor een sprankelend avondje moet je in La Baule zijn!

 De kastelen: Ranrouet, Suscinio...

 NANTES

Activiteiten en ontdekkingen voor kinderen

Favoriete uitstapjes voor gezinnen
Tips voor familie-uitjes

HET OCEARIUM
Het Ocearium van Croisic is zeker een bezoek waard. Hier zijn kinderen even de ’ontdekkingsreizigers’ van het leven in de oceaan langs de Bretonse kust. Ludiek, leuk en leerzaam! Op het schiereiland Croisic, 35 min van de camping.

DIERENPARK VAN BRANFERE
Beleef een onvergetelijke dag vol wonderlijke, nieuwe ontdekkingen en spelletjes in het Branféré-park. Hier is ook de school van Nicolas Hulot gevestigd. Diverse interessante programma’s voor schoolgaande kinderen, jongeren en volwassenen. Pedagogisch centrum en documentatiecentrum voor natuur en milieu.
In Le Guerno, tussen Vannes, Redon en La Roche Bernard, op slechts 25 min van de camping.

PLANETE SAUVAGE
Waan je een dagje midden in Afrika in dit dierenpark tussen Nantes en Pornic, op slechts 75 min van de camping.

PUY DU FOU
Profiteer van uw verblijf op Domaine d’Inly om een bezoek te brengen aan het grote, thematische attractiepark Puy du Fou in Vendée! Groot aanbod grandioze spektakels en nagebouwde dorpen.

Sportieve activiteiten in Penestin

SPORT :
IN PENESTIN
Wandelen en fietsen (fietsverhuur aan de receptie van de camping).
Neem vanaf de camping het wandel- of fietspad en maak een tochtje door het natuurgebied, naar het strand of het dorpscentrum. Laat de auto gerust staan, u vindt de weg heel gemakkelijk!
Kaarten verkrijgbaar bij de receptie of bij het VVV. Klik hier:

 Nautisch centrum van Penestin, te Poudrantais
Zeil- en surfschool, cursussen en verhuur.

 Paragliding (afhankelijk van het weer):
Als u de spectaculaire landschappen eens van een andere kant wil bekijken is paragliding ideaal! Op een paar minuutjes van de camping worden (beginners-)lessen gegeven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

 Midgetgolf:
18 holes, op een steenworp afstand van de Mine d’Or
Speel gezellig een partijtje midgetgolf na een wandelingetje of een middagje op het strand van la Mine d’Or, 1,8 km van de camping.
Inlichtingen: 06 74 57 29 45.

 Skatepark :
Kom je uitleven in het skatepark midden in het dorp.
In sportcomplex "Petit breton", vrij toegankelijk.
Animaties in juli en augustus.

Sportieve activiteiten in de omgeving

 Kitesurf en Peddelsurf
bij Ecole PlaisirsKite in Pont-Mahé, op ong. 5 km vanaf de camping
Cursussen en lessen. Informatie en reserveringen: 06-50 49 39 22

 Kayakken (zee of rivier), kanoën in Camoel (spreek uit : ka- mo- èl):

 Jetski in La Baule
Tochtjes, verhuur, beginnerslessen o.l.v. gekwalificeerde instructeurs.
06 -19 54 66 78

 Golf:
Golfbanen: Werk aan uw swing op de schitterend groene banen in de regio. Of u nu een technisch parcours wil (Savenay, Guérande), een landelijk (Mesquer), aan zee (Arzon, Le Croisic, Baden), tussen het zout (Guérande) of in de bossen (Missillac, Caden), de golfbanen in onze contreien beloven u mooie sportieve ervaringen!
 Golfbaan van Guérande, klik hier:

 Klimbos:
Monkey Forest : het grootste attractiepark met klimbos van de regio met diverse leuke mogelijkheden ligt bij St Lyphard op een kwartiertje van de camping.

 Bowling in Guérande :
kortingskaarten verkrijgbaar bij de receptie van de camping

 Karting Côte d’Amour, Quad en Lasergame :
op 20 minuten van de camping in de zone Villejames, achter winkelcentrum Leclerc in Guérande.

Zoutpannen

Zoutpannen van Guérande
Ontdek de zoutpannen
Ontdek de zoutpannen en kom alles te weten over het leven van een zoutzieder. Er zijn meerdere mogelijkheden, kiest u maar uit:

Terre de sel:
Ontdek Terre de sel
Terre de sel (land van zout) is hèt huis van het zout bij uitstek. Breng een bezoekje aan de winkel en reserveer een thematische rondleiding.. Hier leer je alles over het beroep van zoutzieder!

Maison des Paludiers:
In de dorpskern van zoutziedersdorp Saillé, gelegen tussen de zoutpannen, vind je het huis van de zoutzieders (maison des paludiers). Ecomuseum en rondleiding door het gebied o.l.v. een zoutzieder.

Museum van de zoutpannen:
800 m2, een historische, culturele reis door de wereld van het zout met een rijke, zeldzame collectie foto’s, ansichtkaarten, schilderijen, gravures, voorwerpen, manuscripten, drukwerk, textiel.

De ’mulon’ van Pen-Bron :
Onafhankelijke zoutfabrikant in het beschermde natuurgebied van Pen-Bron bij Guérande. Rondleidingen door zijn zoutpannen, de plek waar het witte goud geoogst wordt.

Twee andere manieren om het zoutwinningsgebied te verkennen:

Treintje van Guérande :
Inlichtingen bij het VVV. Klik hiervoor op bovenstaande afbeelding.

Per rijtuig:
Koppel een toertje in een rijtuig en een bezoekje aan de zoutpannen aan elkaar met ’Les chevaux de Congor.’ (de paarden van Congor)

Natuurgebied La Brière

Natuurgebied La Brière
Natuurgebied Brière verkennen.

Natuurgebied Brière verkennen in een rijtuig of platbodem. Er zijn verschillende formules, er zit er vast een bij die u aanspreekt:
Voor alle nuttige informatie omtrent excursies in Brière klikt u hier:
Onze favoriet: het dorp "Kerhinet" :

Klik hierboven voor meer info