Camping domaine d'Inly *****

Camping 5 étoiles en Bretagne situé à Pénestin dans le Morbihan.
route de Couarne 56760 PENESTIN, Morbihan France
Téléphone : +33 (0)2.99.90.35.09
Email : inly-info@wanadoo.fr
Facebook Twitter Google instagram Email
NIEUW: Kiez uw platz, selectioneer de optie als u reserveert

Ontdek het lokale erfgoed

In de MORBIHAN
De monding van de Vilaine en het oude stadje LA ROCHE BERNARD : de jachthaven van La Roche Bernard met zo’n 500 ligplaatsen is het trefpunt voor pleziervaartuigen midden op de Vilaine. Het stadje is rond 919 gesticht door Vikingen die vanaf de monding de Vilaine opvoeren. Het oude stadsdeel, de haven en het kasteel herinneren nog aan het verleden... Al wandelend door de schilderachtige straatjes en steegjes zult u volop bezienswaardigheden ontdekken. Duik in de geschiedenis en ga terug naar de tijd van baronnen en historische zeeschepen!

- ROCHEFORT EN TERRE : om dit Zuid-Bretonse, prachtige, authentieke stadje kan je niet heen, kasteel, stenen huizen, vakwerkhuizen, kunstnijverheid. Ga het ontdekken.

- VANNES: Vannes heeft als grote voordeel de jachthaven in hartje stad. Ideaal vertrekpunt voor trips naar de Golf du Morbihan, met zijn zachte klimaat en prachtig licht. Vannes is een gerenommeerde stad van meer dan 2000 jaar oud, een stad vol kunst en cultuur, met zijn kathedraal, het Cohue-museum, vestingmuren en oude wasplaatsen. Het is hier heerlijk vertoeven, wandelingen, parken en het Oceaan- en Tropisch Aquarium zorgen voor het echte vakantiegevoel. Culturele allure, velerlei exposities, concerten, festivals en entertainment het hele jaar door, het kleurrijke Vannes biedt ontspanning voor iedereen!

- GOLFE DU MORBIHAN: De Golf du Morbihan, « Kleine zee » in het Bretons, ligt aan de Atlantische kust in het departement dat zijn naam draagt. Het is inderdaad een kleine binnenzee, afgesloten door het schiereiland van Rhuys met een oppervlak van zo’n 100 km². Een smalle passage met sterke stroming vormt de doorgang naar de oceaan. Volgens de legende liggen hier net zoveel eilanden en eilandjes als er dagen in het jaar zijn. Slechts een dertigtal is bewoond. Het zachte klimaat, de vele zonne-uren en de prachtige, ruige kust maken de Golf du Morbihan tot een zeer geliefd toeristisch gebied.

- MEGALIETEN VAN CARNAC : De megalithische site van Carnac is 6000 jaar oud en een belangrijke prehistorische site in Europa. Zo’n 3000 menhirs staan verspreid opgesteld over een oppervlak van 40 hectare en een lengte van 4 km. De steenrijen van Carnac vormen één van de vroegste stenen, architecturale monumenten in Europa. Open voor het publiek in de winter van 1 oktober tot 31 maart, ’s zomers alleen onder leiding van een gids. (de zgn.visites conférences)

- DIERENPARK VAN BRANFERE: Ontdek de rust en harmonie die uitgaat van dit bijzondere park dat in niets lijkt op een traditionele dierentuin. Waterpartijen, watervalletjes, uitgestrekte prairies, eilanden en struikgewas, kortom 40 hectare vrije leefruimte voor de diverse dierensoorten die hier leven: Peraltagiraf, ringstaartmaki, Stanleykraanvogel, klauwaapjes, manenwolf, rode panda, de kobaltblauwe ara...
Parcabout is een landschappelijk, botanisch park èn een groen pretpark waar je je op een ontspannen manier vermaakt en nieuwe ervaringen opdoet. Voel je vrij en bekijk de dieren vanuit de lucht, op een paar meter hoogte tussen de bomen van Branféré. Veilig en natuurvriendelijk. Avontuur voor alle leeftijden!
Voorstellingen met vogels en talrijke andere activiteiten van april tot eind september. Restauratie ter plekke aanwezig.
In Branféré ontmoeten mens en dier elkaar ècht, het is een plek waar je vol verwondering, zorgeloos de natuur kunt ontdekken zonder haar geweld aan te doen.
Geopend van februari tot november – Kaartverkoop bij de receptie van de camping.

In LOIRE ATLANTIQUE

- ZOUTPANNEN VAN GUERANDE EN VESTINGSTAD : Middeleeuwse stad, omringd door 1,4 km stadsmuren, een internationale uitstraling vanwege het beroemde kwaliteitszout, maar Guérande verbergt nog meer juweeltjes… Ze draagt het label ’Ville d’art et d’histoire’ (Stad van kunst en geschiedenis), u kunt omhoog, de stadsmuren bezichtigen, een duik nemen in de Middeleeuwen tijdens de middeleeuwse feesten of flaneren door de geplaveide straatjes met talrijke vakwerkhuizen en kraampjes die doen denken aan die van weleer.

- LE CROISIC EN DE WILDE KUST : Wist u dat Le Croisic oorspronkelijk een eiland was? Rotskusten, duinen, wadden en moerassen vormen de gevarieerde landschappen van Le Croisic. De regio met typische architectuur kijkt uit op de vissershaven. Daar is het heerlijk te wandelen. Het Océarium van Le Croisic zal klein en groot weten te boeien met zijn voel- bad (roggen en zeesterren), zeegewelf en haaienbad.

- NATUURGEBIED LA BRIERE : Bezoek het natuurpark in een rijtuig en/of platbodem.

- SAINT-NAZAIRE : Duizend bommen en granaten! Óp naar Saint-Nazaire! Volg de sporen van Kuifje op zoek naar Professor Zonnebloem en ga op ontdekkingstocht in de stad die in één eeuw 2 keer gebouwd werd. Ontrafel het mysterie van de onderzeeërs bij een bezoekje aan de Espadon, kom erachter hoe op de scheepswerven de wereldberoemde cruiseschepen gebouwd worden of stap aan boord voor een cruise op de Escal’Atlantique. Je kan ook Airbus bezoeken. De vliegtuigen worden alweer 90 jaar met passie in Saint-Nazaire gebouwd!

- BAY OF LA BAULE: Zin in shoppen, in actie komen, even in de massa opgaan? La Baule ontvangt u met ’élégance’. Gun uzelf een weldadig moment van luxe en ontspanning in Thalassocentrum Thalgo, een sportieve break bij het beroemde Golf International Barrière of een (begeleid) toertje met de Segway door het bos of over de boulevard (inlichtingen bij het VVV van La Baule). Dames, u mag de Avenue de Gaulle niet missen: stap eens binnen bij Chloé, Sud Express… Hier vindt u de nieuwste mode en juwelen aan zee! Een lunch, een diner of gewoon even een glaasje drinken in één van de vele bar/restaurants van het mooiste strand van Europa (8 km kust), geniet van de baai en voel het fijne zand onder je voeten. Van traditionele, typisch Baulse en gastronomische restaurants tot allerhande ambachtelijk bereide, zilte Japanse gerechten. La Baule biedt voor elke smaak wat wils. Laat je smaakpapillen strelen! Een vleugje cocktail, een snufje VIP, een scheutje muziek en een ’ambiance de folie’. Voor een sprankelend avondje moet je in La Baule zijn!

- De Kastelen: Nantes, Ranrouet, Suscinio...

Brochure

brochure du camping

Contrat de réservation

Contrat de réservation

Plan du camping

plan du camping

Conditions de réservations

plan du camping