Aktiviteiten (sport)

SPORT ACTIVITEITEN :

In PENESTIN :

Wandelen en fietsen (fietsverhuur aan de receptie van de camping).
Neem vanaf de camping het wandel- of fietspad en maak een tochtje door het natuurgebied, naar het strand of het dorpscentrum. Laat de auto gerust staan, u vindt de weg heel gemakkelijk!
Kaarten verkrijgbaar bij de receptie of bij het VVV. Klik hier:

- Nautisch centrum van Penestin, te Poudrantais
Zeil- en surfschool, cursussen en verhuur.

- Paragliding (afhankelijk van het weer):
Als u de spectaculaire landschappen eens van een andere kant wil bekijken is paragliding ideaal! Op een paar minuutjes van de camping worden (beginners-)lessen gegeven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

- Midgetgolf:
18 holes, op een steenworp afstand van de Mine d’Or
Speel gezellig een partijtje midgetgolf na een wandelingetje of een middagje op het strand van la Mine d’Or, 1,8 km van de camping.
Inlichtingen: 06 74 57 29 45.

- Skatepark :
Kom je uitleven in het skatepark midden in het dorp.
In sportcomplex "Petit breton", vrij toegankelijk.
Animaties in juli en augustus

In de omgeving

- Kitesurf en Peddelsurf
bij Ecole PlaisirsKite in Pont-Mahé, op ong. 5 km vanaf de camping
Cursussen en lessen. Informatie en reserveringen: 06-50 49 39 22

- Kayakken (zee of rivier), kanoën in Camoel (spreek uit : ka- mo- èl):

- Jetski in La Baule
Tochtjes, verhuur, beginnerslessen o.l.v. gekwalificeerde instructeurs.
06 -19 54 66 78

- Golf:
Golfbanen: Werk aan uw swing op de schitterend groene banen in de regio. Of u nu een technisch parcours wil (Savenay, Guérande), een landelijk (Mesquer), aan zee (Arzon, Le Croisic, Baden), tussen het zout (Guérande) of in de bossen (Missillac, Caden), de golfbanen in onze contreien beloven u mooie sportieve ervaringen!
- Golfbaan van Guérande, klik hier:

- Klimbos:
Monkey Forest : het grootste attractiepark met klimbos van de regio met diverse leuke mogelijkheden ligt bij St Lyphard op een kwartiertje van de camping.

- Bowling in Guérande :
kortingskaarten verkrijgbaar bij de receptie van de camping

- Karting Côte d’Amour, Quad en Lasergame :
op 20 minuten van de camping in de zone Villejames, achter winkelcentrum Leclerc in Guérande.Activiteiten en ontdekkingen voor kinderen

Favoriete uitstapjes voor gezinnen
Tips voor familie-uitjes

HET OCEARIUM
Het Ocearium van Croisic is zeker een bezoek waard. Hier zijn kinderen even de ’ontdekkingsreizigers’ van het leven in de oceaan langs de Bretonse kust. Ludiek, leuk en leerzaam! Op het schiereiland Croisic, 35 min van de camping.

DIERENPARK VAN BRANFERE
Beleef een onvergetelijke dag vol wonderlijke, nieuwe ontdekkingen en spelletjes in het Branféré-park. Hier is ook de school van Nicolas Hulot gevestigd. Diverse interessante programma’s voor schoolgaande kinderen, jongeren en volwassenen. Pedagogisch centrum en documentatiecentrum voor natuur en milieu.
In Le Guerno, tussen Vannes, Redon en La Roche Bernard, op slechts 25 min van de camping.

PLANETE SAUVAGE
Waan je een dagje midden in Afrika in dit dierenpark tussen Nantes en Pornic, op slechts 75 min van de camping.

PUY DU FOU
Profiteer van uw verblijf op Domaine d’Inly om een bezoek te brengen aan het grote, thematische attractiepark Puy du Fou in Vendée! Groot aanbod grandioze spektakels en nagebouwde dorpen.

Zoutpannen

Zoutpannen van Guérande
Ontdek de zoutpannen
Ontdek de zoutpannen en kom alles te weten over het leven van een zoutzieder. Er zijn meerdere mogelijkheden, kiest u maar uit:

Terre de sel:
Ontdek Terre de sel
Terre de sel (land van zout) is hèt huis van het zout bij uitstek. Breng een bezoekje aan de winkel en reserveer een thematische rondleiding.. Hier leer je alles over het beroep van zoutzieder!

Maison des Paludiers:
In de dorpskern van zoutziedersdorp Saillé, gelegen tussen de zoutpannen, vind je het huis van de zoutzieders (maison des paludiers). Ecomuseum en rondleiding door het gebied o.l.v. een zoutzieder.

Museum van de zoutpannen:
800 m2, een historische, culturele reis door de wereld van het zout met een rijke, zeldzame collectie foto’s, ansichtkaarten, schilderijen, gravures, voorwerpen, manuscripten, drukwerk, textiel.

De ’mulon’ van Pen-Bron :
Onafhankelijke zoutfabrikant in het beschermde natuurgebied van Pen-Bron bij Guérande. Rondleidingen door zijn zoutpannen, de plek waar het witte goud geoogst wordt.

Twee andere manieren om het zoutwinningsgebied te verkennen:

Per rijtuig:
Koppel een toertje in een rijtuig en een bezoekje aan de zoutpannen aan elkaar met ’Les chevaux de Congor.’ (de paarden van Congor)

Natuurgebied La Brière

Natuurgebied Brière verkennen in een rijtuig of platbodem. Er zijn verschillende formules, er zit er vast een bij die u aanspreekt:
Voor alle nuttige informatie omtrent excursies in Brière klikt u hier:
Onze favoriet: het dorp "Kerhinet" :

NIEUW: Kiez uw platz, selectioneer de optie als u reserveert
Het huurassortiment Confort biedt een nette en warme inrichting om vriendelijke momenten met het gezin te delen. Functioneel, in zijn structuur, het heeft een maximum aan ruimtes, terwijl je geniet van de essentie als thuis. Het overdekte terras biedt prachtige sterrenavonden.
Dit superieure kwaliteitsassortiment, geplaatst op een prachtige locatie, garandeert u meer ruimte in een trendy en luxe interieur. De lay-out van de Premium stelt u in staat om een andere ervaring te beleven. De aanvullende apparatuur: de vaatwasser, de stofzuiger en de magnetrongrill, vergemakkelijken uw verblijf.
Een onvergetelijke vakantie in een prestigieuze stacaravan. De woonkamer met een luchtige en moderne inrichting geeft de voorkeur aan de ontsnapping tijdens uw verblijf. De woonkamer / tv is omgebouwd tot een kookeiland uitgerust en functioneel. Wifi-pakket aangeboden. De omvang van de plot stelt u in staat momenten van absoluut welzijn te bieden in de privé-jacuzzi.
VIP
Het assortiment is gegarandeerd met VIP, met de opgemaakte bedden bij aankomst en de eindschoonmaak, om nog maar te zwijgen over het huis van de kit.
Een alternatief voor de tent of stacaravan: een atypisch bereik in pure staat. In de buurt van de vijver of in het midden van het dennenbos, zullen onze accommodaties u vullen met hun originaliteit. Moeilijk, gedeeltelijk canvas of op palen, u zult een verrassend verblijf doorbrengen.

Back to Top

Brochure

brochure du camping

Brochure campings CAPA

Brochure campings CAPA

Plan du camping

plan du camping

Conditions de réservations

camping domaine Inly conditions reservations